by admin
Nieuws
24 juli 2019| 1 view

Tijdens het Skûtsjesilen – het jaarlijks terugkomend zeilevenement in Friesland met traditionele zeilschepen – strijden veertien skûtsjes gedurende twee weken om het SKS kampioenschap. Vanaf de start in Grou op zaterdag 27 juli t/m de finish op vrijdag 9 augustus op het Sneekermeer, is heel Friesland in de ban van de race met deze oude vrachtschepen, platbodems die vroeger met allerlei lading over de Friese meren en door vaarten langs boerderijen voeren. De zege gaat naar de schipper en zijn bemanning die zo weinig mogelijk punten bij elkaar heeft
gezeild. Het skûtsje dat na de laatste wedstrijd het minst aantal punten heeft behaald, is kampioen. Als er een gelijk resultaat is tussen meerdere skûtsjes, dan is de volgorde van aankomst in de laatste wedstrijd bepalend.

Het Skûtsjesilen is uitgegroeid tot een groots evenement met allerlei randactiviteiten in de plaatsten die tijdens de race worden aangedaan. Omdat het Skûtsjesilen altijd in de zomermaanden tijdens de traditionele “bouwvak” vakantie plaatsvindt is het een echte publiekstrekker en is het dan ook echt genieten van zon, water en spektakel!

Selecteer een Afleverpunt

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.