by Noorderbier
Nieuws

Menig liefhebber zal het hebben gemist deze zomer, het traditionele Friese zeilevenement ‘Skûtsjesilen’. Onlangs werd bekend dat ook de strijd om het Sulveren Skûtsje, tijdens het jubileumweekend van de SKS op 12 en 13 september aanstaande, niet doorgaat.

Marije en Rink van Skûtsjebier, zelf ook gepassioneerd liefhebbers van het evenement, hebben in de tussentijd echter niet stilgezeten: in hun lijn van ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren waarin zij al 3 smaken hebben ontwikkeld – de Skipper, de Opstapper en de Fokkenist, lanceren zij ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de SKS toch een nieuwe variant: ’t Swurd. Een mooie Herfstbock, kastanjebruin van kleur, uitgebalanceerd bockbier met een licht zoete afdronk. En daar komt ook de naam vandaan: een skûtsje heeft namelijk geen kiel maar zwaarden (swurden in het Fries) die voorkomen dat het Skûtsje door de kracht van de wind gaat ‘verlijeren’.

Skûtsjebieren zijn eerlijk, met liefde gebrouwen biertjes die voor iedereen lekker weg drinken en wat je het hele jaar door doet denken aan het zeilen en alles eromheen: de Friese meren, de wind in je haar, zomerzon, teams van stoere mannen en vrouwen, gezelligheid voor iedereen!

Binnenkort is ‘t Swurd in verschillende horecagelegenheden verkrijgbaar. Check onze website voor de verschillende locaties. En binnenkort is ’t Swurd ook te bestellen in onze webshop: www.skutsjebier.nl. Zo kunt u ook thuis genieten van een echt glas Skûtsjebier!

Selecteer een Afleverpunt

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.